ACTUACIONS

TIPUS D’ACTUACIÓ

La Colla Vella de diables de Sitges actua principalment durant la Festa Major de Sitges (23 i 24 d’agost) i Santa Tecla (22 i 23 de setembre). També participa en les mostres de Colles Centenàries de Balls de Diables amb Parlaments que organitza la Coordinadora de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya, entitat de la qual és membre fundador.

A més, la Colla ha actuat en diferents llocs dels Països Catalans o d’Europa, en mostres, trobades, cercaviles o correfocs. També s’han realitzat actuacions en programes de televisió o com a activitat complementària en congressos. De fet, hi ha constància escrita que des de l’any 1964 s’efectuen actuacions arreu on se’ns demana, sempre aconseguint deixar ben alt el nom de Sitges.

L’estil de la Colla en les seves actuacions és molt cerimonial, seguint una tradició centenària. Estil que queda lluny del de molts altres grups de diables, però que basa la seva espectacularitat en un ritme constant de foc, alternant diferent pirotècnia. Un aspecte molt espectacular és quan la Colla realitza enceses conjuntes formant un cúmul de foc i espurnes que meravellen els assistents als nostres espectacles.

En totes les actuacions la Colla desplaça més de 50 membres entre diables, timbalers i auxiliars de pirotècnia.

Fontanals logo
Diputació de Barcelona